GLUTENFRI PIZZA
Ikväll har jag och min mamma bakat glutenfri pizza! Smakar precis som vanlig pizza, bara att degen blir lite knaprigare.
Vanligt mjöl kan skapa infektioner i kroppen, så därför är det mycket bättre att byta till ett glutenfritt mjöl när man bakar etc. Smakar ju exakt samma! ☺
Det enda som är nackdelen är att man inte riktigt kan lita på recepten om hur mycket mjöl man faktiskt ska ha i. På mitt pizza recept stod det 4 dl glutenfritt mjöl, men jag var tvungen att slänga i 5-6 för att det skulle bli bra. Degen blir nämligen ganska kladdig.
Du behöver:
25g jäst
2dl vatten
Så mycket mjöl som behövs, 4-6dl
Smula jästen och blanda ut den med 2dl ljummet vatten, och blanda sedan i mjölet. Arbeta med degen i 5 minuter och låt den sedan vila under en handduk i 30 minuter. Kavla sedan ut degen på en smörjd plåt. Lägg sedan på saker du tycker om.
Lätt va? ☺
Kommentarer